Entrevistats “Història d’un futur”

Josep, Dolors, Paco, Maria Rosa, José, Roser, Ferran i Juan Carlos. De ben segur que tots aquests noms junts no us diuen res però us podem assegurar que tenen molt a dir-vos.

Tots ells són els personatges que hem triat per al nostre documental, persones ben diferents, totes elles amb uns inicis ben diferents i amb molta història per explicar-nos; això sí, hi ha una cosa en què tots coincideixen: volen votar sobre la independència de Catalunya amb molta força i moltes raons.

En Josep ens va narrar les seves vivències a la guerra, el patiment que la seva família va viure durant aquella època, i tot allò que li varen imposar.

En Paco ens va explicar la importància de ser un País multicultural, on no s’ha d’imposar la llengua per sobre de tot i de la importància d’incorporar també els castellanoparlants per poder tirar endavant la independència.

La Dolors, després d’una vida de privacions, es va dedicar al món de la cultura, i en defensa la seva llibertat com a puntal per la supervivència de les persones.

En José ens va parlar molt clarament de tot el que ha passat durant molts anys, de com havíem callat i empassat a Catalunya tot el que ens havien posat al davant com si fossin uns grans guanys.

En Ferran reconeixia ser un dels primers immigrants que va arribar a Figueres. El seu cor li diu que és un català nascut a Galícia i així ho defensa.

En Juan Carlos ens recordava que no pot ser que la gent del carrer digui blanc, i després, al matí quan ens llevem, els que diuen governar per al poble ho hagin convertit tot en negre.

La Roser es mostrà molt respectuosa amb tots els pobles del món; no li agraden alguns governs que han governat Espanya, però recorda que tots tenim parents espanyols.

La Maria Rosa insistia en l’exemple català per lluitar per als drets bàsics dels pobles, i que aquest exemple es difondria per altres nacions sense estat.

En breu els podreu escoltar i de ben segur que compartireu les seves paraules…

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Volem un nou país i anhelem la llibertat! | Història d'un futur

Leave a comment

Your email address will not be published.

*