Volem un nou país i anhelem la llibertat!

Aquest escrit el signem l’equip del documental Història d’un futur i l’hem enviat a diferents entitats representants de la societat civil i partits polítics.

 

Benvolguts,

Us volem parlar altra vegada del documental Història d’un futur, segur que molts de vosaltres ja l’heu vist.

El motiu d’aquest correu és tornar a insistir en que utilitzeu aquesta pel·lícula per convèncer a més gent de cara al 27 de setembre.

Aquest documental l’hem fet un grapat de gent il·lusionada i esperançada en aconseguir la llibertat del nostre petit país. No pretenem cap mena de protagonisme ni benefici econòmic, tenim molt clars aquests objectius.

Hem treballat de valent durant mesos i estem molt contents que l’hagin vist milers de persones arreu del territori, però encara en volem més. Per què? Només cal veure les enquestes, la gent gran històricament ha estat i és manipulada sistemàticament per obtenir resultats electorals i just després oblidada pels segles dels segles…

Amb aquest documental creiem que podem aconseguir que aquest sector de la població aconsegueixi el protagonisme que es mereix, se sentin identificats i representats i es mobilitzin.

Història d’un futur és un recull de vuit entrevistes a gent d’entre 71 i 94 anys, ells ens parlen dels seus orígens, de les seves experiències, de com veuen el present i sobretot quin futur esperen per a tots nosaltres. Tot això ho fan amb un llenguatge amè i planer fugint de discursos apresos a força de repetir-los, al contrari, la seva espontaneïtat el converteix en un film molt atractiu per aquell segment de població cansat o desinteressat en la política convencional.

Malauradament algun dels protagonistes ja no hi és, però ens quedem amb el seu testimoni de compromís i lluita cap a la gent i el país. Nosaltres no hem discriminat entre gent de dretes o d’esquerres, tampoc si ens parlen en català o castellà. De fet tampoc ho hem fet dins l’equip que ha col·laborat en el projecte, i creieu-me, hi ha gent de tots els colors polítics (favorables al país i al seu futur).

La pel·lícula te una durada de 60 minuts, i amb tot el que expliquen els seus protagonistes a molts de nosaltres encara se’ns fa curt.

Gràcies a diferents entitats, associacions, partits polítics i fins i tot alguna institució pública hem pogut fer desenes de projeccions públiques i gratuïtes, gràcies a petits canals locals de televisió l’han pogut veure des de casa seva alguns milers de persones.

Mesos enrere vàrem posar el documental a l’abast de tothom, el podeu veure als nostres canals de Youtube i Vimeo en tres versions, sense subtítols, amb subtítols en castellà i amb subtítols anglès. També n’hem facilitat la descàrrega d’aquestes versions en HD a través de la plataforma Mega. Tot això és gratuït, lliure i obert.

Penjats a la xarxa, també hi trobareu una sèrie de vídeos curts, d’aproximadament un minut, on s’exposen diferents temes d’actualitat, a més de la música composada per el grup gironí Els Berros de la Cort.

Que us demanem? Us demanem que l’utilitzeu com una eina més a favor de construir la majoria necessària que ens faci lliures, només això.

No volem diners, no volem protagonisme, no volem res per a nosaltres.

Volem un nou país i anhelem la llibertat!

 

Signen aquest correu:

Marc Clarió, Bernat Garrigós, Ester Bertran, Quim Alegret, Ana Mosquero, Lola Pi, Joan Carles Moreno, Marina Yxart, Carles Martínez.

Deja un comentario.

Tu dirección de correo no será publicada.

*