Josep Vinyet

Entrevistat hdfutur

La història és recargolada. I si a més fa 94 anys que ets viu segur que la teva vida t’ha fet donar moltes voltes. Com sinó entendrem un tortellanenc de la Garrotxa que de jove va haver de fugir cap a França i després va passar al cantó “nacional” de la guerra civil per poder salvar la vida, va lluitar amb el Terç de Cristo Rei dels requetès franquistes i ara és un ferm defensor de la causa independentista? Ah, la vida dóna moltes voltes!

En Vinyet és una de les persones més complertes que hem entrevistat per aquest documental. El seu oncle va ser assassinat pels rojos, va fugir a fer les veremes a França, va lluitar amb els nacionals, es va establir a la Cerdanya on va ser un promotor cultural, autor de diversos llibres i polític local estimat per molta gent. I ara no pot entendre que els nostres impostos serveixin per tapar forats que no ajuden a desenvolupar-se a aquelles regions que els reben, ni pot entendre que juguin amb l’idioma de l’ensenyament de la nostra canalla.

La seva frase més difosa del documental és un:

“s’ha acabat el bròquil”

molt sentit. Ell és català i independentista tot i que dubta d’arribar a veure una Catalunya lliure que desitja. Amb 94 anys el temps futur es veu molt curt.

Gràcies Vinyet per la teva clarividència tot i tenir prop de 100 anys de vida moguda a les teves espatlles i pel testimoni que ens llegues en aquest documental.

1 Comment on Josep Vinyet

  1. Francesc Padrós i Corominas // 05/02/2015 at 14:00 // Respon

    Diu que va lluitar amb els “nacionals”. Nacionals d’on? L’única denominació justa de l’exercit franquista es “feixista”. Amb tot el respecte pel Sr. Vinyet, però em sap greu que es segueixi utilitzant aquesta denominació incorrecte. És clar que segueix pendent deixar les coses al seu lloc. En una futura Catalunya independent caldrà recuperar tota la memòria i la veritable història. Tinc 77 anys i modestament vaig lluitar contra el franquisme. També m’agradaria veure Catalunya independent.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*