Juan Carlos Lorenzo

entrevista hdfutur

D’en Juan Carlos Lorenzo, podríem confirmar que és el personatge que més humor ha posat al documental amb les seves paraules i manera d’expressar-se, però no per aquest motiu deixen de ser molt importants.

Metge patòleg retirat, inicia els estudis universitaris als anys 60 i ens comenta que és en aquesta època quan comença a adonar-se que passava alguna cosa, de preguntar-se qui coi era aquest Franco? En aquell moment ell hi veia més un moviment social que no pas d’identitat.

Fent gala del seu sentit de l’humor, es mostra molt irritat amb el tracte que rep Catalunya, amb la bravuconería amb la què ens tracten, amb la puntada a l’estatut, que el fa sentir més un súbdit d’una colònia que no un ciutadà i això no ho pot aguantar.

En preguntar-li per les balances fiscals i el repartiment dels diners no entén que ens tractin d’aquesta manera, considera que Catalunya és la “gallina dels ous d’or” i enlloc de cuidar-nos ens trepitgen cada vegada més.
No dubta ni un segon en afirmar que la llengua oficial ha de ser el català, però que podem ser bilingües tal com ho hem estat des de l’època de la transició, “la immersió és estupenda” ens afirma.

En acabar l’entrevista ens demana si s’havia mogut gaire durant l’enregistrament perquè es notava cansat, i creieu-nos que no va parar ni un segon, actiu com un vailet!

En Juan Carlos és una persona de la qual vam aprendre molt i amb qui ens ho vam passar molt bé.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*