Paco Martínez

Entrevista hdfutur 2014

“La verdad es que me siento español, no renuncio a mis raíces españolas. Pero en este momento me siento muy catalán”.

Amb aquesta frase en Paco es defineix totalment.

Molts pensen que és incompatible el fet de sentir-se espanyol i català alhora, espanyol perquè és el teu país d’origen, de la família, els costums… Català per les arrels que fas en un indret on has treballat i viscut gran part de la teva vida, allà on els teus fills i néts han crescut.

En Paco parla castellà, la llengua que li varen ensenyar de petit, i pensa que si llavors li haguessin ensenyat el català, ara el parlaria igual de bé que el castellà. És un home bregat en política, o com es considera ell mateix és un “animal polític”. De ben jove ja voltava les esquerres del PSUC per passar després a les federacions del PSOE i després al PSC.

Desencantat amb el tracte que Espanya dóna a Catalunya, entenent els seus governs i les seves polítiques, va decidir deixar de militar i va incorporar-se a la lluita per la independència del nostre petit país.

No creu que faci falta ser nacionalista per ser independentista perquè el que estem cercant no és ser independents amb els vicis adquirits actualment sinó crear de zero un nou país lliure i just per a tothom que hi visqui.

“Tenemos el derecho a votar, de independizarnos y además de equivocarnos.”

Si en Paco fos un jove de quaranta anys, segur que a hores d’ara el tindríem a primera línia política.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Article a Cerdanyola.info | Història d'un futur

Leave a comment

Your email address will not be published.

*