Qui som?

L’equip que conforma Història d’un futur som:

Integrants de l'equip que formen Història d'un futur

Marc Clarió

Producció, realització, edició i muntatge

Fotografia d'en Marc Clarió

Vinc del món de l’obra pública, feines dures a l’aire lliure, fins que la meva salut va dir prou. A partir d’aquest moment amb l’ajuda de la família i dels amics més propers començo una aventura apassionant al món audiovisual, enregistrant, muntant, coproduint i realitzant diades Castelleres en directe (MarrecsTV).

Amb la impossibilitat de tornar a treballar en el sector on ho he fet tants anys, em llenço a aprendre des de zero. Començo per un curs d’especialització d’operador de càmera i edició de vídeo però encara en vull més…

Aquest documental és l’oportunitat d’aprendre i fer d’alguna manera un servei al nostre país donant veu a aquells que tant tenen a dir-nos i gairebé mai ens escoltem.

@ninucat

Joan Carles Moreno

Director de fotografia i operador de càmera

Fotografia Joan Carles MorenoVaig estudiar mecànica industrial, amb especialització en programació de màquines de CNC i en sistemes i normes ISO de Control de Qualitat. Feines que vaig estar realitzant durant molts anys, en bones empreses del sector de motllos de plàstic i com encarregat del taller mecànic. Però amb aquestes feines no hem sentia realitzat, no era la meva passió… Sempre he estat envoltat de càmeres de fotos i de vídeo a casa, gràcies a l’afició que encara té el meu pare, i gràcies a ell, un dia vaig decidir deixar la feina que tenia en aquell moment i el meu benestar econòmic, i dedicar-me a la meva segona feina de tota la vida, la meva passió per la imatge. Aquí va nèixer Giroimatges, l’empresa per la que, juntament amb el meu soci Pau Moya, lluitem cada dia, desde fa ja nou anys. Actualment també, responsable dels continguts audiovisuals de la Revista Esguard i Revista Sentits, les dues per a dispositius mòbils.

Quan en Marc Clarió em va fer la proposta de participar en aquest projecte, no m’ho vaig pensar dues vegades i vaig acceptar de seguida. Ha estat un projecte enriquidor per la meva persona i pels meus coneixaments i espero que per tots els que tingueu l’oportunitat de veure el resultat de tot el nostre esforç, també ho sigui.

www.giroimatges.com

joancarles@giroimatges.com

Bernat Garrigós

Promotor/Productor

Fotografia d'en Bernat GarrigósBiòleg i Màster en Gestió Ambiental. La meva vida ha girat al voltant dels projectes empresarials familiars i les meves aficions en ocells, fotografia, vídeo, castells i esports. Actualment estic compromès amb el procés sobiranista de Catalunya i la voluntat de fer d’aquest país un lloc millor per viure tots plegats i sobretot els que ens vinguin darrera.


Pau Gaya

IT

Fotografia Pau GayaEnginyer Tècnic d’Informàtica de Sistemes i apassionat dels audiovisuals. Durant molts anys he compaginat la meva feina d’informàtic dins del camp dels audiovisuals i juntament amb un grup d’amics vàrem iniciar-nos en aquest món creant una productora de televisió i cinema. Posteriorment, amb en Marc, vam iniciar un nou projecte de transmissió, per internet, de diades castelleres en directe i en obert, un projecte engrescador i innovador que requeria la nostra superació diària.

gaya.pau@gmail.com

Ana Mosquero

Operadora de càmera i Comunicació 2.0: web

Fotografia Ana MosqueroVaig estudiar Publicitat i Relacions Públiques, i em vaig especialitzar en el sector audiovisual. He fet de productora, guionista i realitzadora, i ara estic immersa en la comunicació 3.0: creant pàgines web, realitzant productes audiovisuals i fent de community manager. Sóc curiosa, m’agrada aprendre cada dia i descobrir coses de la vida, i per això precisament estic col·laborant en l’elaboració d’aquest projecte. Tenir l’oportunitat d’escoltar la vivència de persones que tenen tant a dir, i viure d’aprop el seu testimoni em fan créixer com a persona.

about.me/anamosquero

Ester Bertran

Entrevistes i documentació

Fotografia Ester BertranSóc llicenciada en comunicació audiovisual, actualment periodista de TV3 a la delegació de Girona. M’apassiona el món del cinema, els curtmetratges i els documentals. Directora i guionista de “Fuzzy”, curtmetratge musical, codirectora i guionista del documental “Benvingut a casa” i autora del vídeo viral “Ho portem dins”. El meu temps lliure el dedico a realitzar curtmetratges i al món del clown, actualment estic cursant humor gestual. Sóc un cul inquiet i m’encanta el treball en equip, conèixer gent nova i els reptes professionals. La meva frase encara que sembli un tòpic: “Carpe Diem”.  Aquest documental m’ha aportat una gran experiència a nivell personal i professional i he quedat gratament sorpresa del valor humà dels entrevistats. M’han transmès un punt de vista diferent, de saviesa i positivisme. Un bagatge imprescindible per entendre la situació actual i què els ha portat a posicionar-se a favor del procés sobiranista. Una vivència única i irrepetible.

esterbertran.wordpress.com

Quim Alegret

Becari professional, ajudant de càmera i responsable de xarxes socials.

Fotografia Quim Alegret

Per circumstàncies de salut i ganes d’aprendre coses noves, vaig entrar a formar part d’un equip on es retransmetien diades castelleres, amant del món audiovisual, observador. Em sento una mica responsable de les “rises” que ens han envoltat durant tot el procés d’aquest documental, doncs això també estava dins la meva tasca. Encantat de l’equip que producció ha pogut ajuntar per aquest treball; de tots n’he après un munt de coses.

Lola Pi

Fotògrafa

Fotografia Lola PiFotògrafa professional qualificada a Buenos Aires amb el títol de Direcció de fotografia. Durant la carrera vaig conèixer, veure i remenar des dels inicis en pel·lícula analògica, incloent-hi la impressió en paper al laboratori, fins a la fotografia digital, sumant els programes d’edició d’imatge. Al mateix temps, vaig tenir l’ocasió d’estar en contacte amb el món de la fotografia en moviment, com és el cinema, els documentals, els anuncis publicitaris, els videoclips… Totes aquestes experiències són les que m’han obert les portes per a col·laborar en aquest projecte tant interessant i entusiasmat. El que em retorna personalment a un present de les meves terres, després d’estar a l’estranger durant tants anys. La gran oportunitat per a conèixer un nou país i l’opinió de la seva gent. Fotogràficament sempre m’han apassionat els retrats. Es meravellós observar i obtenir l’instant exacte en que es captura l’ànima de qualsevol persona. D’aquesta manera va ser tant enriquidor i emocionant evocar els moments dels nostres/vostres protagonistes, aquests avis que podrien ser els meus, els teus o els de qualsevol de nosaltres. Durant el meu temps lliure el dedico bàsicament a aprendre constantment. M’agrada cultivar la ment, descobrir nous coneixements, experimentar directament, perfeccionar els aprenentatges ja adquirits tot vivint un present continu.

flickr

Lola.pi.fotografia@gmail.com

Carles Martinez

Tècnic de so

Fotografia Carles MartínezTècnic de so i tècnic electrònic amb estudis de solfeig, harmonia i acústica. Els meus inicis són com a tècnic de directe en teatre i de diversos grups musicals, passant poc després a l’enregistrament d’estudi, disseny i manteniment d’estudis de ràdio FM i un interinatge de més de 5 anys a Catalunya Ràdio que acaba derivant, finalment, a la postproducció de so dins l’àmbit audiovisual, treballant amb realitzadors de casa nostra com ara: Ester Bertrán, Anna Cañigueral, Anna Teixidor, Marc Faro, Joan Vila i en algunes coproduccions de TV3. Col·laborador també de la companyia de teatre Drakonia i del Bloom, Centre 3D i Tecnologies Emergents de Girona. Aquest treball representa la meva aportació, com a professional del sector audiovisual, al procés d’autodeterminació que la societat catalana està intentant portar a terme actualment.

carlesmartinez@ono.com

Joan Ramon Planas

Dissenyador gràfic

JRVaig estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana de Barcelona ja fa uns quants anys… Des de llavors ençà he anat treballant a diferents estudis de Girona i comarques fins al moment actual en què treballo per a mi mateix com a dissenyador gràfic freelance i autònom. Fa un parell d’anys, juntament amb dos bons amics, en Marc i en Pau, ens vam endinsar en un nou món per nosaltres i un bonic repte, el de fer diades castelleres en directe. Des de llavors ençà hem fet algunes coses dins el cap de l’audiovisual i ara ens hem embarcat en un nou projecte, aquesta vegada molt més ambiciós, juntament amb altres companys i companyes.

dissenyjr@gmail.com

Marina Yxart Fàbregas

Disenyadora gráfica i creadora audiovisual

Diseñadora gráfica, creadora audiovisual  HDFUTURVaig néixer a Barcelona i vaig estudiar disseny gràfic. Després de les primeres experiències laborals a la ciutat, vaig decidir anar allà on cada vegada tenia més clar que volia viure, al Baix Empordà, que des de ben petita m’ha tingut el cor robat. Em vaig instal·lar a Torroella de Montgrí treballant pel meu compte. La meva germana Sílvia ja feia un temps que s’hi havia traslladat i, al cap d’un temps d’anar cada una per la seva banda, vam crear la nostra petita empresa: a principis de l’any 2010, naixia la Vinagreta, oferint serveis de disseny i comunicació. Juntes, hem entrat a l’apassionant món audiovisual, col·laborant diverses vegades amb el realitzador i cineasta Antoni Martí de Videoplay Serveis, que per a nosaltres és un gran mestre. M’he especialitzat en l’edició audiovisual, portada a la pràctica en documentals, espots, clips, curtmetratges. Intento fer de la meva professió, la meva passió, utilitzant-la com una font inexorable de coneixements. És per aquest motiu que poso el meu granet de sorra en “Història d’un futur”, un projecte engrescador que m’emociona.
www.lavinagreta.com
@lavinagretainfo


Marc Surià

Etalonatge

Etalonatge hdfuturEstudiant d’Audiovisuals i Multimèdia a l’Escola Universitària ERAM. Actualment estic acabant el meu treball final de grau encarat en la producció audiovisual i especialment en la direcció de fotografia. Aquest setembre realitzaré un top-up per estudiar Contemporary Lens Media a la Universitat de Lincoln (Anglaterra).

flickr: www.flickr.com/photos/maksur